Naturlära: limes norrlandicus av Lars Lerin

Naturlära: limes norrlandicusNummer: 4748
Titel: Naturlära: limes norrlandicus
Författare: Lars Lerin
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-0-013742-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hagfors kommun tillhör nästan i sin helhet den s k Norrlandsterrängen.

Om boken:
I Naturlära samlas akvareller där han med säker hand skildrar den natur som omger honom, framför allt i hans värmländska hemtrakter. Årstidens skiftningar, lövens färg, vasstrån fångade i is och snö varvas med målningar av bleknande, flagande ödehus och detaljstudier av en skalbagge, en fågelvinge, en uppnålad fjäril.

De uppslukande och stämningsfulla målningarna fördjupas av Lars Lerins egna tonsäkra texter: dagboksanteckningar, nedkastade funderingar och naturbetraktelser. De kompletteras med citat ur kända och okända verk av författare som August Strindberg, Werner Aspenström, Eva-Stina Byggmästar och Harry Martinson, som har det gemensamt att de i sina texter liksom Lerin själv utgår från naturen som inspiration och ämne.

Min åsikt:
Vackert, tänkvärt & berörande!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar