Ensamfjäril av Gabriella Ullberg Westin

EnsamfjärilNummer: 4680
Titel: Ensamfjäril
Författare: Gabriella Ullberg Westin
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7557-951-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag!

Bokens första mening:
Det var på en skitig jävla åker det hela började.

Om boken:
Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen nås Polisen av ett larm. Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats ihjälskjuten i hemmet med parets två små barn som enda vittnen. Familjen har just återvänt till Sverige efter många år i Italien.

Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. De enda trådarna värda att följa upp är ett läderband som offret hade runt halsen och ett okänt telefonnummer i hennes mobiltelefon. I ett försök att få fram mer om offrets tidigare liv åker Rokka till Italien. Ju mer han nystar i brottet desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något avgörande, och att han egentligen inte kände sin fru.

Under tiden dras Rokka dessutom in i en erotisk affär med den förföriska dottern till en barndomsvän. När ytterligare ett kallblodigt mord sker inser Rokka att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman.

Min åsikt:
Mycket bra, fängslande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Ensamfjäril av Gabriella Ullberg Westin“

  1. […] är den tredje boken i serien Morden i Hudiksvall. De två tidigare är Ensamfjäril (del 1) och Springpojken (del […]

  2. […] åsikter om tidigare böcker i serien: Ensamfjäril (del 1), Springpojken (del 2) och Fixaren (del […]

Lämna ett svar