Jobbmonstret av Terese Ekman

JobbmonstretNummer: 4919
Titel: Jobbmonstret
Författare: Terese Ekman
Förlag: Nomen
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7465-781-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Texten är uppbyggd kring rubriker och teman.

Om boken:
”Det var tre år innan jag fick min autismdiagnos. Jag minns hur svårt det var att sätta namn på min arbetsproblematik, hur många ord och omskrivningar som krävdes. Mitt eviga tillstånd för arbetsförmedlingens handläggare var ospecificerad. De hade ingen bransch att matcha mig mot. Deras datasystem strejkade varje gång vi skulle skriva in mig under rätt rubrik, det var helt enkelt för fyrkantigt. Det slutade alltid med att de fick skriva in en förklarande notering, manuellt. Eller så fick jag ideligen byta handläggare för att den nuvarande tyckte att jag hade lagts inom fel bransch.”

”Jobbsökande kan liknas vid att springa med en sele kopplad till ett tjockt gummiband som sträcktes ut innan jag nådde fram. Jag samlade mig på nytt och tog sats, med ännu mer mjölksyra i benen. Efter många försök sinade orken och visionerna. Gummibandet vann alltid. Att krångla sig ur selen är detsamma som att ställa sig utanför arbetsmarknadens förfogande och rättighet till försörjning. Det är en stor sorg att inte hitta en hållbar självförsörjning. Jag har klarat av flera utbildningar, men aldrig nått ända fram till ett långsiktigt, fungerande jobb.”

Min åsikt:
Intressant & tänkvärd!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Jobbmonstret av Terese Ekman“

  1. sandralinneas skriver:

    Oj. Den låter som något jag måste läsa. Jag har inte kommit så långt att jag börjat försöka ta mig ut på arbetsmarknaden än. Men det är bara veckor bort nu och jag funderar bara mer och mer på hur det ska gå. Inte för att jag har en autismdiagnos. Men en ryggsäck har jag ju onekligen…

Lämna ett svar