Tiebreak av Álvaro Enrigue

TiebreakNummer: 4922
Titel: Tiebreak
Originalets titel: Muerte súbita
Författare: Álvaro Enrigue
Översättare: Annakarin Thorburn
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2013/2014
ISBN: 978-91-27-14057-8
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
Den äldsta skriften där ordet ”tennis” nämns handlar inte om skor som är anpassade till aktiviteten, utan om själva sporten.

Om boken:
Rom, 1599. Den italienske konstnären Michelangelo Merisi da Caravaggio och den spanske poeten Francisco de Quevedo ska snart spela en tennismatch på Piazza Nouva. Ingen av dem tycks riktig veta vad de har gett sig in på.

Första set, gem ett. En boll gjord av mänskligt hår susar över nätet och plötsligt befinner sig läsaren i Frankrike tillsammans med Anne Boleyns bödel. Första set, gem två. En glimt av ett skimrande smycke runt Quevedos hals blir början på berättelsen om Hernan Cortes och katolska kyrkans brutala erövring av Mexico.

Allt eftersom berättandet pendlar mellan tennisbanan och världen bortom den, nystar Enrigue upp en besynnerlig historia om barockens Europa, koloniseringen av den nya världen, våld och modernitetens framfart.

Min åsikt:
Ok men svårläst.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar