Lisa: ett liv av Lars Wiklund

Lisa: ett livNummer: 4984
Titel: Lisa: ett liv
Författare: Lars Wiklund
Utgivningsår:
2013
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
-Hallå!

Om boken:
Detta är en bok om en kvinna som tar sitt liv vid 37 års ålder. Det är också en bok om en liten flicka som hade fullt sjå med att klara skolan, som inte fick vara med de andra flickorna, och som tydde sig till yngre barn.
Detta är en bok om en naiv tonåring med sviktande självkänsla, som hungrade efter kärleksfulla relationer men där en oförmåga att förstå sociala sammanhang skapade oöverstigande hinder för att inkluderas.
Detta är en bok om en medelklassfamilj som följer tidsandan i ett svenskt 70- och 80-tal Föräldrar som söker, förtvivlar och älskar i en tid som kännetecknas av engagemang i kultur, natur, familj och vänner men också i vilsenhet, priorieteringssvårigheter och vardagsproblem.
Denna bok handlar om psykiatrins valhänta försök att hjälpa en psykiatrisk patient i en tid då det fortfarande fanns behandlingshem att tillgå…

Min åsikt:
Stark & intressant!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar