Varg bland vargar av Hans Fallada

Varg bland vargarNummer: 5114
Titel: Varg bland vargar
Originalets titel: Wolf unter Wölfen
Författare: Hans Fallada
Översättare: Knut Stubbendorff
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 1937/2015
ISBN:
978-91-7461-339-1
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
På en smal järnsäng låg en ung man och en ung kvinna och sov.

Om boken:
Efter Tysklands nederlag i första världskriget och Versaillesfredens förödmjukande villkor föll Weimarrepubliken samman ekonomin, kulturen och landets styre förlorade fotfästet. I Varg bland vargar skildras den vanliga människans kamp för att överleva i ett samhälle på väg mot katastrof.
I centrum står Wolf och Petra och deras kärlekshistoria. Wolf är en före detta soldat, numera spelare och rumlare. Petra har tidigare försörjt sig på prostitution. De faller allt djupare ner i svält och misär, och gång på gång tvingas Petra pantsätta sin enda omgång kläder för att förse Wolf med pengar till kortspel. Förlorar han har hon inget annat val än att naken tillbringa dagar till sängs i deras usla hyresrum tills Wolf lånat, tiggt eller spelat ihop tillräckligt för att lösa ut kläderna från pantbanken.

Min åsikt:
Bra & intressant men alltför lång.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar