Sexjournalen av Karolina Hansson & Elina Pahnke (red.)

SexjournalenNummer: 5247
Titel: Sexjournalen
Författare: Karolina Hansson & Elina Pahnke (red.)
Förlag: Leopard
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-7343-596-3
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Vi får höra att vi är horor när vi ligger.

Om boken:
Sexjournalen en samling med fyrtio unga kvinnors personliga texter om sex och lust. Vår sexualitet formas i stor uträckning av normer där samhällets objektifiering och passivisering av kvinnor löper som en röd tråd. Men i den här boken får du möta unga kvinnor som går emot strömmen, klättrar över staketen och inte räds att berätta om sina sexuella fantasier och innersta drömmar. Kvinnor som för sin egen talan, göra som de vill och tar vad de vill ha.
Texterna har sammanställts av Karolina Hansson och Elina Pahnke och de vill med denna bok ge unga tjejer olika bilder av kvinnlig sexualitet, olika sorters berättelser och upplevelser att förhålla sig till och få vägledning av. Och på samma gång vill de bidra till jämställdhetskampen genom att visa att könsrollsöverskridande handlingar äger rum hela tiden. Vi visste bara inte om det. Förrän nu.

Min åsikt:
Intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar