Vinterdagbok av Paul Auster

VinterdagbokNummer: 5242
Titel: Vinterdagbok
Originalets titel: Winter Journal
Författare: Paul Auster
Översättare: Ulla Roseen
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2012/2013
ISBN:
97891-0-012989-7
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Du tror att det aldrig ska hända dig, att det inte kan hända dig, att du är den enda personen i världen som aldrig råkar ut för sådana saker, och så börjar de ändå hända dig, en efter en händer de dig allihop, på samma sätt som de händer alla andra.

Om boken:
Under sitt sextiotredje år möter författaren Paul Auster plötsligt sitt eget åldrande. Han bestämmer sig för att börja skriva dagbok. Där följer han livet genom kroppens många förändringar: barndomen och upptäckten av sex, den nära relationen till mamman, tonårens svettiga basebollmatcher, lusten till skrivandet och sorgen efter pappans död. Han minns kärleken till sin första fru och son, och återupplever den bilolycka som nästan kostade hans nuvarande fru och dotter livet. När mamman dör blir han till sist tvungen att ta itu med sin egen dödsångest, panikattackerna som tar över både kropp och hjärna.

Min åsikt:
Mycket bra med underbart språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar