Red Queen av Victoria Aveyard

Red QueenNummer: 5312
Titel: Red Queen
Författare: Victoria Aveyard
Förlag: Orion books
Utgivningsår: 2015
ISBN:
9781-4091-5584-3
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
I hate First Friday.

Om boken:
I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön – utan efter blod. De Silverblodiga, supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga Röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.
Mare Barrow är en av de Röda. Hon hankar sig fram som ficktjuv i en fattig by, tills en ödets nyck kastar henne inför Silverdomstolen. Framför kungen, prinsarna och adeln visar det sig plötsligt att även hon har en övernaturlig förmåga, trots sitt röda blod. Något som hotar att underminera hela grunden för de Silverblodigas makt. För att hålla saken hemlig trolovar kungen Mare med en av sina söner och tvingar henne att spela rollen som försvunnen Silverprinsessa.
Mare dras allt längre in i de Silverblodigas värld. Hon får det på flera sätt bättre än någonsin, men väljer att riskera allt genom att hjälpa Röda Gardet, ett växande uppror bland de Röda – samtidigt som hjärtat drar henne i en omöjlig riktning.
Ett enda felsteg kan leda till döden. I de Silverblodigas värld spelar alla ett spel, ingen går att lita på, och förräderiet är det enda man kan räkna med.

 

Min åsikt:
Bra & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här
Engelska: Bokus, Adlibris & Cdon.
Svenska: Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Red Queen av Victoria Aveyard“

  1. Har hört många som gillar denna här boken. Är riktigt sugen på att läsa den.

Lämna ett svar