Historien om Quiet Dell av Jayne Anne Phillips

Historien om Quiet DellNummer: 5317
Titel: Historien om Quiet Dell
Originalets titel: Quiet Dell
Författare: Jayne Anne Phillips
Översättare: Mats Hörmark
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2013/2015
ISBN:
97891-37-14219-7
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
När året vänder hörs bjällror i vinden.

Om boken:
Året är 1931. Trebarnsmodern Asta Eicher är ensam och i penganöd efter att hennes make plötsligt gått bort. Via en kontaktannons börjar hon brevväxla med en charmig man vid namn Cornelius Pierson. Han uppvaktar henne och lovar till slut att gifta sig med henne, att sörja för henne och barnen. Asta bestämmer sig för att åka till honom i det lilla samhället Quiet Dell. Barnen ska komma efter.

Några veckor senare hittas hela familjen Eicher död, mördad och nedgrävd under Piersons garage. Medan samhället skuldbelägger Asta för hennes bristande omdöme, blir den unga journalisten Emily djupt engagerad i familjens öde, särskilt den yngsta dottern Annabels – en flicka med brådmogen fantasi och sinne för det magiska. Hon bevakar rättegången och beslutar sig för att själv utreda vad som hänt. Mördaren, vars riktiga namn är Harry Powers, är en gåta. Vad driver honom och hur har han lyckats byta identitet så många gånger?

Min åsikt:
Bra & intressant men svårläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar