En överlevare av Lesley Pearse

En överlevareNummer: 5322
Titel: En överlevare
Originalets titel: Survivor
Författare: Lesley Pearse
Översättare: Britt-Marie Thieme
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN:
97891-87783-45-6
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Mariette är så…

Om boken:
Året är 1938 och sjuttonåriga Mariette i den lilla staden Russel i Nya Zeeland längtar bort. Mariette är trotsig och viljestark och hennes föräldrar är oroliga över hennes rykte. Trots att världen är på randen till krig, skickas Mariette iväg till sin farbror Noah i England.

Mariette älskar sitt nya liv i London fast i en virvelvind av danser och fester. Men orosmolnen hopar sig vid horisonten, och kriget kan inte längre ignoreras. Borttvingad från sitt nya hem, hamnar hon istället ensam i en annan del av London. Först då inser Mariette att hennes enda utväg är att kämpa för att finna sann lycka.

Min åsikt:
Bra & lättläst.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar