Tjerna – en kaptens hjärta av Daniel Tjernström & Josefine Lindén

Tjerna - en kaptens hjärtaNummer: 5332
Titel: Tjerna – en kaptens hjärta
Författare: Daniel Tjernström & Josefine Lindén
Förlag: Idrottsförlaget
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-981488-1-7
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Du och jag, vi vet vad som krävs.

Om boken:
Med över 400 matcher i Allsvenskan och de allra flesta i AIK-tröjan är Daniel Tjerna Tjernström en levande legend. Enligt AIK- fansen är han definitivt en av de största hjältarna någonsin.

När han något otippat gjorde det avgörande
1-2 målet borta mot IFK Göteborg 2009, som ledde till att AIK vann SM-guldet, blev det en av höjdpunkterna i hans fantastiska karriär.

Tjerna är även en man av mystik. Han har nämligen under hela sin karriär haft som strategi att inte prata om sig själv. Förrän nu.

I Tjerna – en kaptens hjärta kommer vi nära den tystlåtna hjälten när han själv berättar om karriären som började i Karlskoga och som via Degerfors och Örebro avslutades med en gigantisk stående ovation på Friends Arena. Hur han lika gärna hade kunnat bli proffsstationerad i Alperna och hur ett för många okänt intresse möjliggör ett annat liv efter den lyckade fotbollskarriären.

Josefine och Tjerna har också träffat profiler, tränare, spelare och vänner som ger sin bild av honom, på såväl som utanför planen.

Intervjuer med bland andra: Erik Hamrén, Sven Dala Dahlkvist, Rikard Norling, Richard Money, Stuart Baxter, Mats Rubarth, Andreas Alm och Nebojsa Novakovic.

Min åsikt:
Bra & intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar