Mina 500 bästa vänner av Johanna Adorján

Mina 500 bästa vännerNummer: 5349
Titel: Mina 500 bästa vänner
Originalets titel: Meine 500 besten Freunde. Stories
Författare: Johanna Adorján
Översättare: Christine Bredenkamp
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013/2015
ISBN:
978-91-1-305828-3
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
På den tiden satt vi ofta på restaurang Borchardt.

Om boken:
En överförfriskad ung skådespelerska. En aggressiv yogalärare. En bortglömd filmlegendar. En driftig kultur­sidespraktikant. Två väninnor som troligtvis ses för sista gången. En osäker bästsäljarförfattare som försöker övertyga sin redaktör om kvaliteten i sin miserabla andra roman.

Huvudpersonerna i novellsamlingen Mina 500 bästa vänner är ständigt upptagna med att framställa något, i bästa fall sig själva. I ett nutida Berlin befolkar de borden på de dyraste restaurangerna kväll efter kväll. Ibland, när allt stämmer, ligger det ett speciellt daller i luften – om än bara kort. De är fåfänga, förtvivlade, berusade av sig själva, krystade, rörande och löjliga.

Min åsikt:
Starka & intressant noveller med imponerande språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar