Mistborn: Sista riket av Brandon Sanderson

Mistborn: Sista riketNummer: 5363
Titel: Mistborn: Sista riket
Originalets titel: Mistborn
Författare: Brandon Sanderson
Översättare: Lottie Eriksson
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2006/2015
ISBN:
978-91-7645-080-2
Betyg:
1 av 5

Bokens första mening:
Ibland oroar jag mig för att jag inte är den hjälte som alla tror att jag är.

Om boken:
Mistborn: Sista riket är första delen i en episk ungdomsserie förlagd till en värld där en Mörkrets Härskare tagit makten. Det är en värld av lidande, där solljuset bara stundtals lyckas bryta igenom askan från de ständiga vulkanutbrotten. Det är en värld där härskaren styr genom ett antal aristokratiska familjer och vanligt folk är dömda att leva i underkastelse, säljas som slavar och arbeta på askfälten.
Men nu har en upprorsmakare anlänt och det börjar ryktas om revolt. En revolt som är beroende av en brottsling som ingen kan lita på och av en ung kvinna som måste lära sig bemästra Allomantik, konsten att utvinna magi ur metaller.

Min åsikt:
Väldigt seg och svårläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar