Våld av Joyce Carol Oates

Nummer: 52
Titel: Våld
Författare: Joyce Carol Oates
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-0-010500-7
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Teena Maguire borde aldrig tagit den där genvägen hem efter 4 juli-festen. Inte efter midnatt. Inte genom parken. Inte så som hon var klädd: linne, avklippta jeans, högklackade sandaler – som om hon bad om det. Inte tillsammans med sin tolvåriga dotter Bethie. Inte medan pojkgängen i grannskapet var ute och härjade.
Hon blir offer för en brutal gruppvåldtäkt, och nu kan hon bara beklaga att hon överlevde. Bethie, som blir vittne till övergreppet, lever i ständig skräck. Hon har identifierat pojkarna, de har ställts inför rätta, men med hjälp av en driven advokat har de släppts mot borgen.
Det finns dock en man som brinner för rättvisa, en man som vet vad kärlek är.

Min åsikt:
En otroligt stark roman, om ett intressant ämne. Boken handlar om våldtäkt, misshandel, utnyttjande, rättegång, kärlek och mord.

Jag kommer helt klart att läsa fler av hennes böcker.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar