Vår man på fältet av Robert Perisic

Vår man på fältetNummer: 5498
Titel: Vår man på fältet
Originalets titel: Nas covjek na terenu
Författare: Robert Perisic
Översättare: Djordje Zarkovic
Förlag: Gavrilo
Utgivningsår: 2007/2015
ISBN:
978-91-981856-0-7
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Iraki pipl, iraki pipl.

Om boken:
Den gamle rockrebellen Tin har råkat bli ekonomiredaktör på ett politiskt veckomagasin, och livet i storstan går åt rätt håll. Men i ett anfall av dåligt samvete fixar han jobb åt sin kusin från hembyn, som krigskorrespondent i Irak. Det blir upptakten till en händelsekedja där allt i Tins liv ställs på sin spets: karriären, förhållandet till flickvännen, de nedärvda machoidealen, släktlojaliteterna.
Under fem hektiska dygn följer vi Tins desperata försök att hålla ihop tillvaron. Med både humor och blick för de stora perspektiven porträtterar Robert Perisic ett Kroatien med krigsbaksmälla och uppblåsta framtidsvisioner – på den hala avsatsen mot Balkan.

Min åsikt:
Bra, intressant & underhållande.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar