Minnen av John Lennon av Yoko Ono

Minnen av John LennonNummer: 5533
Titel: Minnen av John Lennon
Originalets titel: Memories of John Lennon
Författare: Yoko Ono
Översättare: Gunnar Redmalm
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2005/2010
ISBN:
978-91-86369-95-8
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
När John rycktes bort så brådstörtat den där natten kändes det som om halva mitt jag slets bort tillsammans med honom.

Om boken:
Det är nu 30 år sedan John Lennon blev mördad. Här får vi ta del av minnen från vänner, musiker och konstnärer, samlade av Yoko Ono.

John Lennon var förgrundsgestalt och ledarfigur i The Beatles – den första stora supergruppen inom popmusiken. Redan under de magiska åren i början av gruppens karriär stod det klart att Lennon var en stjärna med en alldeles särskild lyskraft. Även efter Beatlestiden fortsatte Lennon att inspirera människor som låtskrivare, scenpersonlighet, fredsaktivist och konstnär. Till och med efter sin död fortsätter han att inspirera nya generationer inom musik och konst.

För 30 år sedan, 1980, blev han mördad utanför sitt hem i New York och världen hade förlorat en av de största artisterna någonsin. I denna bok har Yoko Ono samlat en lång rad människors personliga minnesbilder.
Här hittar vi minnen från barndomsvänner och släktingar men även stjärnor från musikvärlden, tex. Mick Jagger, sir Elton John, Joan Baez och Pete Townshend. Men också artister som inspirerats av Lennon så som Bono, Peter Gabriel, Iggy Pop och Alicia Keyes.

Min åsikt:
Intressant!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar