Jag ska skydda dig från allt av Lauren Kelly

Nummer: 402
Titel: Jag ska skydda dig från allt
Författare: Lauren Kelly
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN: 978-91-46-21634-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Den blyga, osäkra tonåringen Annemarie Straube hittas irrande i skogen, misshandlad, halvnaken och drogad. Hennes faster Drewe har samtidigt spårlöst försvunnit, och Annemarie har bara fragmentariska minnen av det inträffade.
Drewe Hildebrand – elegant, förmögen och manipulativ – driver en konstnärskoloni på sin egendom nära Hudsonfloden. Den är samlingspunkt för ett antal kontroversiella avantgardistiska konstnärer som ägnar sig åt så kallad bio-konst, något som anses mycket chict bland sofistikerade New York-bor men är en källa till missnöje och demonstrationer från den lokala befolkningens sida. Drewe har tagit hand om sin utblottade brorsdotter Annemarie, döpt om henne till Marta och kommit att helt dominera henne för sina egna illvilliga syften.
När Annemarie/Marta så småningom börjar minnas vad som hänt står det klart att hon är en högst opålitlig berättare – hon döljer något och med hjälp av de psykologiska ledtrådarna måste vi själva försöka komma fram till sanningen.

Min åsikt:
En mycket spännande berättelse om makten vi kan ha över andra människor, om förvriden kärlek och klasskillnader.

En bra rysare!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar