Kanada berättar: Minne av vatten av Deborah Willis, Gilles Pellerin, John Vigna, Sheila Heti, Austin Clarke, Élise Turcotte, Suzanne Jacob, Nancy Lee, Taqralik Partridge, Marie-Claire Blais, Guy Vanderhaeghe, Edem Awumey, Lisa Moore, Douglas Glover, Samuel Archibald, Barbara Gowdy, Mélanie Vincelette, Pasha Malla, Monique Proulx, Joseph Boyden, Mavis Gallant, Marie HélènePoitras, Lynn Coady, Alistair MacLeod, Nicolas Dickner

Kanada berättar: Minne av vattenNummer: 5664
Titel: Kanada berättar: Minne av vatten
Författare: Deborah Willis, Gilles Pellerin, John Vigna, Sheila Heti, Austin Clarke, Élise Turcotte, Suzanne Jacob, Nancy Lee, Taqralik Partridge, Marie-Claire Blais, Guy Vanderhaeghe, Edem Awumey, Lisa Moore, Douglas Glover, Samuel Archibald, Barbara Gowdy, Mélanie Vincelette, Pasha Malla, Monique Proulx, Joseph Boyden, Mavis Gallant, Marie HélènePoitras, Lynn Coady, Alistair MacLeod, Nicolas Dickner
Översättare: Magdalena Sørensen
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87179-71-6
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Vad är Kanada?

Om boken:
Kanada berättar: Minne av vatten samlar tjugofem av de mest intressanta samtida novellförfattarna från Kanada. Just novellen har länge haft en stark ställning i den kanadensiska litteraturen och några av landets främsta författare är i första hand novellister. En antologi av det här slaget kan inte vara övergripande eller representativ, men dessa noveller som är skrivna av författare från olika regioner, med olika bakgrund och från olika generationer skapar tillsammans en mosaik där en bild av landet Kanada och dess litteratur träder fram. De för svenska läsare redan kända namnen har fått stå tillbaka för andra röster, röster som kommer både från den engelskspråkiga och franskspråkiga delen av landet. För kanadensarna själva är det ingen självklarhet att sammanställa en antologi som omfattar båda lägren. Det är om inte unikt, så åtminstone ovanligt.

Min åsikt:
Bra, lättlästa & intressanta noveller.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar