Edward Finnigans upprättelse av Anders Roslund & Börge Hellström

Nummer: 409
Titel: Edward Finnigans upprättelse
Författare: Anders Roslund & Börge Hellström
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2006
ISBN 10: 91-642-0188-0
ISBN 13: 978-91-642-0188-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

I Sverige blir en man vid namn John Schwartz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död?
I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på.
Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Min åsikt:
En stark berättelse om längtan efter upprättelse och rädslan för det som varit. Vem har egentligen gjort fel?

Mycket bra skriven.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar