Kroppslighetens mystik av Jonna Bornemark

Kroppslighetens mystik - en filosofisk läsning av Mechthild von MagdeburgNummer: 5750
Titel: Kroppslighetens mystik – en filosofisk läsning av Mechthild von Magdeburg
Författare: Jonna Bornemark
Förlag: Volante
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87419-83-6
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Liksom i varje kärleksaffär har det i min och Mechthild von Magdeburgs relation funnits omvälvande ögonblick såväl av attraktion som av konflikt.

Om boken:
Hur hade någon som jag kunnat gestalta sitt liv? En kvinna som inte vill fastna i konventioner och som vill ha en egen relation till de stora frågorna: vad det är att vara människa och hur vi kan förhålla oss till sanning, vara och liv?

Filosofen Jonna Bornemark som själv inte är kristen söker genom den filosofiska dialogen förstå 1200-talsmystikern Mechthild von Magdeburg och hennes tid. Resultatet är ett personligt och omvälvande samtal om kroppslighet, erotik och kvinnlig auktoritet.

Beginrörelsen, vilken Mechthild tillhörde, var under 1200-talet på stark frammarsch och erbjöd många kvinnor ett annat liv än det som maka och moder. Relationen till gud gav dessa kvinnor kraft att gå emot samtidens makthierarkier och skapa sitt eget religiösa avantgarde. För Mechthilds del innebar det att hon utvecklade en intim och egen relation till det gudomliga, en relation som undersökte vad en människa är, vad det gudomliga är och vad kärlek är.

Min åsikt:
Intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar