Mysteriet Claes Malmberg av Claes Malmberg & Petter Karlsson

Mysteriet Claes MalmbergNummer: 5770
Titel: Mysteriet Claes Malmberg
Författare: Claes Malmberg & Petter Karlsson
Förlag: Ekerlids
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-8739-199-6
Betyg:
2 av 5

Bokens första mening:
Jag har inte alltid hetat Claes Malmberg.

Om boken:
Fyra år gammal kommer Claes Malmberg farande i en röd trampbil nerför Avenyn i Göteborg på jakt efter en försupen operasångare till pappa som en dag lämnat familjen med en sliten resväska i näven. Han ska aldrig återfinna honom. ”Hela mitt liv har på sätt och vis varit ett sökande efter min försvunne far” menar Claes. ”Det har fört mig in i strålkastarljus, buddhism, fängelser, missbruk och en vansinnigt massa märkliga händelser.” Läs historien om hur en vilsen ung arg man blev en av våra mest folkkära skådespelare. Om sanningen bakom Ronny Jönssons keps, relationen till Jan Malmsjö, hångel med Babben Larsson, bråk med Leif GW Persson och självmordstripper med Tommy Körberg. Om när morfar spökade för honom på sin egen begravning – och hur Claes själv svek sin mamma på hennes dödsbädd. Dessutom avslöjar han episoder från sina tidigare liv, bland annat som barnmorska under vikingatiden.

Min åsikt:
Bitvis intressant & underhållande.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar