Alla delar av dig av Charlotta von Zweigbergk

Alla delar av digNummer: 5694
Titel: Alla delar av dig
Författare: Charlotta von Zweigbergk
Förlag: Ordberoende
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87595-17-2
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Simon märkte att han tänkte på alla inbjudna som kroppsdelar i stället för personer med namn.

Om boken:
Det här är en feelgood-roman om döden. Eller kanske en roman om hur långt kärlek kan sträcka sig. Eller kanske en relationsroman om organdonationer. Det är hur som helst en mycket märklig berättelse och jag vågar lova att den inte liknar något annat.

Simon märkte att han tänkte på alla inbjudna som kroppsdelar i stället för personer med namn. Lever, njure, hud, hornhinnor och allt vad det nu var. Medan han tog Sven i hand kunde han inte tänka annat än njure, njure, njure. Det störde honom att tänka så, det fick inte lysa igenom på vilket sätt organen var betydelsefulla för honom. Det störde honom också att behöva se hur Sven misskötte sin tunga kropp. Den förbjudet sura tanken ”du borde vara mer tacksam över din nya chans” flög genom honom. Utöver Simon var det sex personer som skulle resa ut till Majskär i Stockholms skärgård, längst ut i havsbandet.

De träffades med anledning av hans forskning som handlade om de psykologiska aspekterna av organdonationer. Det var i alla fall det officiella skälet, Simon hade en alldeles egen tanke kring det. Han hade inte berättat för någon om hela sin plan.

 

Min åsikt:
Mycket bra, annorlunda & välskriven!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar