Simma med de drunknade av Lars Mytting

Simma med de drunknadeNummer: 5869
Titel: Simma med de drunknade
Originalets titel: Svøm med dem som drukner
Författare: Lars Mytting
Översättare: Lotta Eklund
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN: 978-91-46-22858-5
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
För mig var mamma en lukt.

Om boken:
Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.
Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.

Min åsikt:
Mycket fängslande, intressant & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar