Vinterstängt av Jørn Lier Horst

VinterstängtNummer: 5874
Titel: Vinterstängt
Originalets titel: Vinterstengt
Författare: Jørn Lier Horst
Översättare: Cajsa Mitchell
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2011/2015
ISBN: 978-91-7461-403-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Dimman drev in från havet i glesa sjok.

Om boken:
Dimman har lagt sig över kustlandskapet en mörk höstkväll. Ove Bakkerud planerar en sista lugn helg på sommarstället innan han stänger till det inför vintern. Men i stället finner han sin stuga vandaliserad. När han chockad stapplar över till grannhuset, som tillhör en känd tv-profil, hittar han liket av en man som misshandlats till döds.
Polisen William Wistings dotter Line, kriminalreporter, har dragit sig tillbaka till familjens stuga för att skriva på sin bok. Under en promenad finner hon ett lik i en gammal träbåt. Ögonen är borta. Och från himlen faller döda fåglar i hundratal.
Utredningen pekar mot narkotikasmuggling och en stöldliga från Litauen. Det tycks också som om Lines tidigare pojkvän har något med fallet att göra.
Man upptäcker fler lik, och en av de mördade försvinner spårlöst under transporten från obduktionssalen till begravningsbyrån. Snart står det klart att enorma summor pengar är inblandade, och det tycks inte finnas några gränser för vilka grymheter de skyldiga är beredda att begå för att undgå upptäckt.

Vinterstängt är tredje boken om William Wisting.

Min åsikt:
Mycket spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar