Axels tid av Lars Lerin

Axels tidNummer: 5906
Titel: Axels tid
Författare: Lars Lerin
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-0-015361-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Kanske du går i skogen en dag och får syn på en liten blomma bortvid roten på en gran.

Om boken:
Lars Lerin växte upp i bruksorten Munkfors i Värmland, och drömde redan som ung om att bli konstnär. Han hittade tidigt en förebild och en mentor i sin närhet. Axel Florin föddes i Munkfors 1907 och försörjde sig som fabriksarbetare. Florin lyckades bli antagen till Slöjdföreningens skola i Göteborg och studerade där under en kort period – han hade helt enkelt inte råd att stanna kvar särskilt länge. Under hela livet fortsatte han dock att skapa på sin fritid, och vann ett visst erkännande som skulptör. Sin ateljé hade han i ett uthus, där den tonårige Lars också fick stå och måla.
I Axels tid berättar Lars Lerin rakt och osentimentalt om ett livsöde som ligger så nära oss och ändå känns så avlägset. Boken illustreras dessutom av hans fantastiska målningar av hus, miljöer och människor som nu är borta.

Min åsikt:
Mycket intressant & stark.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Axels tid av Lars Lerin“

  1. Kerstin Thelin skriver:

    Fick Naturlära av Lars Lerin av min son i julklapp. Nu måste jag bara fortsätta se och läsa mera av denna konstnär och författare! Nästa bok blir Axels tid. Blir varm och lycklig i hela kroppen av att ha hittat honom!

Lämna ett svar