Alvernas liv av Muriel Barbery

Alvernas livNummer: 6003
Titel: Alvernas liv
Originalets titel: La vie des elfes
Författare: Muriel Barbery
Översättare: Marianne Öjerskog i samarbete med Maria Bodner Gröön & Magdalena Sørensen
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-87648-43-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den lilla tillbringade så gott som varje ledig stund uppe i grenverket.

Om boken:
”Flickans händer var finlemmade och graciösa, kanske ovanligt stora för ett barn som hade fyllt tio år så sent som i november, men extremt böjliga. Hon höll dem, som sig bör, ovanför tangenterna innan hon skulle börja spela sitt stycke, lät dem vila i luften ännu ett ögonblick då de båda männen fick en känsla av att en egendomlig vindpust svepte genom kyrkan. Så sänkte hon händerna. Då kom stormen …”

Två flickor är de sagolika hjältarna i Muriel Barberys nya roman. När vi lär känna Clara och Maria är de i tioårsåldern. Clara växer upp i en italiensk bergsby, Maria på landsbygden i Bourgogne, men deras verkliga ursprung är okänt. Båda två har speciella förmågor; Maria står i sällsam förbindelse med naturen och Clara visar sig vara ett musikaliskt underbarn. Det blir snart uppenbart att det finns ett mystiskt samband mellan de båda flickorna, och att de begåvats med sina övernaturliga förmågor av en anledning. Tillsammans måste Clara och Maria kämpa mot de mörka krafter som hotar människorna.

Alvernas liv är första boken i en serie om två.

Min åsikt:
Fängslande & magiskt gripande med starkt språk!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar