De föräldralösa av Christina Baker Kline

De föräldralösaNummer: 6004
Titel: De föräldralösa
Originalets titel: Orphan Train
Författare: Christina Baker Kline
Översättare: Britt-Marie Thieme
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2013/2015
ISBN: 978-91-87783-83-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag tror på spöken.

Om boken:
New York 1929. När Vivians familj tragiskt omkommer i en brand sätts hon, tillsammans med många andra föräldralösa barn, på ett tåg. De färdas genom USA och auktioneras ut i städerna de passerar. Allra sist blir 9-åriga Vivian vald och hon sätts snabbt i arbete som sömmerska. Men när depressionen drabbar landet och beställningarna sinar skickas hon vidare. Och vidare. Ska hon någonsin hitta en plats där hon känner sig som hemma?
Maine 2011. När 17-åriga Molly tvingas till samhällstjänst, är det droppen för hennes fostermor. Av rädsla för att än en gång behöva flytta går hon med på att städa vinden hos den numera 91-åriga Vivian. Ju mer hon börjar rota bland Vivians gamla saker, desto tydligare inser Molly att de har mer gemensamt än hon någonsin kunnat ana.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar