Telia: Alliansregeringen och korruptionen av Patricia Hedelius

Telia: Alliansregeringen och korruptionenNummer: 6013
Titel: Telia: Alliansregeringen och korruptionen
Författare: Patricia Hedelius
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-7661-012-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
En gång för länge sedan var alla europeiska telefonbolag statliga myndigheter.

Om boken:
Telia – Alliansregeringen och korruptionen är en sann berättelse om hycklande politiker, hänsynslösa oligarker och korrupta makthavare. Nepotism, hot och mutor förekommer flitigt, liksom avlyssning och kränkande av mänskliga rättigheter. Miljardbelopp byter ägare lättvindigt. Vissa människor dör och andra försvinner spårlöst. Men det mest uppseendeväckande med TeliaSoneras historia är kanske inte de spektakulära händelserna i länder som Uzbekistan och Vitryssland utan det som utspelat sig i Sverige, i maktens korridorer i Rosenbad. Idag är det ingen som säkert vet vem eller vilka som bär det yttersta ansvaret för det statliga Televerkets metamorfos. Ingen har kunnat stoppa de oetiska affärerna med skrupelfria makthavare i forna Sovjetrepubliker. Här får du reda på spelet bakom kulisserna och bakgrunden till TeliaSoneras tvärvändning och beslutet att lämna marknaderna.

Min åsikt:
Intressant & skrämmande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar