Monster i garderoben: en bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman Bates av Johan Hilton

Monster i garderoben: en bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman BatesNummer: 6020
Titel: Monster i garderoben: en bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman Bates
Författare: Johan Hilton
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-27-13430-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
På Universal Park i Los Angeles finns en av filmhistoriens mest fascinerande bilder.

Om boken:
Alfred Hitchcocks film Psycho skrämde slag på 1960-talets biobesökare och har med tiden blivit århundradets mest berömda skräck film. För Anthony Perkins, som spelade huvudrollen som mördaren Norman Bates, gick det inte lika bra. I en tid då det offentliga USA såg förrädare överallt, och där många homosexuella sparkades från statsförvaltningen, blev den mammabundne och misstänkt fjollige Norman Bates en ödesdiger figur att förknippas med. Rollen blev en dödsstöt för Anthony Perkins karriär.

Monster i garderoben är en inkännande biografi och en lekfull analys av en skräck film och dess samtid. Framför allt är det en uppfordrande skildring av hur populärkulturen använder sexuella minoriteter som underhållning och skrämseleffekt något som kastar hotfulla skuggor ända in i vår tid.

Min åsikt:
Mycket intressant, tänkvärd & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar