Ligga som ett o av Inger Frimansson

Nummer: 444
Titel: Ligga som ett o
Författare: Inger Frimansson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-1-301742-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Flickan Nina har en ovanligt livlig fantasi. Hon drömmer ofta om att vara någon annan än den alldeles vanliga, ganska tysta och blyga flicka som hon är. Döden Långrock kommer på besök då och då. Alla familjer ska ju ha sin beskärda del av sorgen. Det gör henne ursinnig och rädd. Ändå dras Nina till det förbjudna och farliga.
Berättelsen om Nina spänner från barnaåren i Mörkaste Småland till tonårens romantiska äventyr och de komplicerade gymnasieåren i Jönköping, där den unga Nina börjar drömma om att bli författare. Den har många likheter med Inger Frimanssons eget liv.

Min åsikt:
Jag tycker att den är grymt svårläst, eller trögläst kanske man ska säga.
Bitvis är den bra men sen faller den ner i segheten igen och jag blir grymt besviken eftersom jag hört så mycket bra om boken innan.

Men den är ok… emellanåt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar