Övergiven av Anya Peters

Nummer: 452
Titel: Övergiven
Författare: Anya Peters
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-7002-498-6
Betyg: 5 av 5Om boken:

Anya föddes på Irland av ogifta föräldrar, men övergavs av sin mor och växte upp hos sin moster, som älskade henne. Trots detta var hennes barndom i den nya familjen långt ifrån lycklig. Hon misshandlades både psykiskt och fysiskt, också sexuellt. Till slut rämnade tillvaron och hon berättade vad hon utsattes för, vilket resulterade i att hennes morbror sattes i fängelse. När han avtjänat sitt straff, några månader före Anyas tolvårsdag, förlorade hon hela sin familj i ett slag. De dog inte, även om det lika gärna kunde ha varit så. De övergav henne.

Det fanns ingen kvar som brydde sig, så Anya levde som om inte hon heller gjorde det. Hon lärde sig att stänga av, och att inte låta någon komma henne inpå livet. Hon trodde att hon hade jobbat sig igenom sina traumatiska upplevelser, att hon kommit över dem, men flera år senare imploderade hennes liv igen. Flera saker fick samtidigt ett abrupt slut, ett jobb, ett förhållande, pengarna, turen och hon blev hemlös, boende i en bil på en skogsväg.

Min åsikt:
En stark och inspirerande historia som berör väldigt mycket.

Mycket läsvärd!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar