Trilogin av Jon Fosse

TriloginNummer: 6058
Titel: Trilogin (Sömnlösa, Olavs drömmar, Kvällning)
Originalets titel: Trilogien (Andvake, Olavs Draumar, Kveldsvæd)
Författare: Jon Fosse
Översättare: Urban Andersson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2007/2012/2014/2015
ISBN: 978-91-0-015469-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Asle och Alida gick omkring på Bjørgvins gator, över axeln bar Asle två knyten med allt de ägde och i näven bar han fiollådan med fiolen han hade ärvt efter far Sigvald, och Alida bar på två nätkassar med mat, och nu hade de gått omkring på Bjørgvins gator i flera timmar och försökt få tag på husrum, men det var rent omöjligt att få hyra rum någonstans, nej, sa man, vi har tyvärr inget att hyra ut, nej, sa man, det vi har till uthyrning är redan uthyrt, så sa man…

Om boken:
”Varför ville ingen hysa dem, kunde det kanske vara för att alla ju kunde se att Alida snart skulle föda, det kunde ju ske vilken dag som helst, som hon såg ut, eller var det för att de inte var vigda och därmed inte kunde betraktas som riktiga äkta makar, och som anständigt folk, men kunde då någon se det på dem, nej det gick då inte, eller kanske var det ändå möjligt, för något måste det vara som gjorde att ingen ville ge dem husrum.”

Trilogin är Jon Fosses hyllade och prisade kärlekstrilogi om Asle och Alida. Ur de tre böckerna Sömnlösa, Olavs drömmar och Kvällning växer deras gripande kärlekshistoria fram, en både klassisk och aktuell berättelse om två utsatta människor som försöker finna en plats i världen.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & fängslande med mycket starkt språk!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar