Jag var här av Gayle Forman

Jag var härNummer: 6097
Titel: Jag var här
Originalets titel: I Was Here
Författare: Gayle Forman
Översättare: Helena Ridelberg
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-7645-556-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Dagen efter att Meg dog fick jag det här brevet:

Om boken:
Cody blir först chockad och sedan förkrossad när hon får veta att hennes bästa vän Meg tagit livet av sig, ensam på ett hotellrum.
Cody kan inte fatta varför Meg skulle vilja dö. De pratade ju om allt. Varför hade hon inte sagt något? Men när Cody reser till Megs universitetsstad för att packa ihop hennes tillhörigheter upptäcker hon att det är mycket Meg inte har berättat. Om sina rumskamrater, människor av en sort som Cody aldrig skulle ha stött på i sin lilla håla till hemstad. Om Ben McAllister, killen med gitarren och flinet, som krossat hennes hjärta.
Men allra mest chockad blir Cody när hon till sist lyckas öppna en krypterad datafil på Megs dator, som visar att hon varit aktiv på en sajt som tycks vara kopplad till hennes död. Allt Cody trodde att hon visste om sin bästa vän sätts ur spel.

Min åsikt:
Stark, spännande & gripande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar