Mama Maggie av Marty Makary & Ellen Vaughn

Mama MaggieNummer: 6109
Titel: Mama Maggie
Originalets titel: Mama Maggie
Författare: Marty Makary & Ellen Vaughn
Översättare: Cecilia Kärnbo
Förlag: Bornelings
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-7317-214-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Det är en plats som känns som om den är bortom allt hopp.

Om boken:
De kallas zabaleen: sopfolket.

Zabaleen bor i vidsträckta, vidriga sopstäder i utkanten av Kairo, där de livnär sig på att hämta och sortera sopor. De rotar igenom ruttnande mat, använda blöjor, krossat glas och ännu värre saker på jakt efter sådant som de kan sälja eller återvinna. Hunger, sjukdom och övergrepp tillhör vardagen i dessa slumområden. Femtio procent av barnen som föds här når aldrig vuxen ålder, och de som gör det kanske aldrig får uppleva hur det är att få en kram, en utbildning eller känna verklig omsorg såvida de inte får träffa Mama Maggie.

Maggie Gobran är kvinnan i vita kläder som tvättar barnens fötter, kallar dem vid namn, ger dem mat och bygger skolor åt dem, hjälper dem att skaffa sig en yrkesutbildning så att de kan försörja sig i framtiden, tänder ett ljus i deras mörker och berättar deras historia för världen.

Vad drev denna kvinna att lämna sin eleganta livsstil och sitt liv som affärskvinna och universitetsprofessor? Vad är det som skänker henne och hennes medarbetare sådan glädje i arbetet, och vad ger dem uthållighet att kämpa vidare mitt i allt det lidande som de möter?

Min åsikt:
Bra & intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar