Prinsessan som inte ville leka av Astrid Lindgren

Prinsessan som inte ville lekaNummer: 6140
Titel: Prinsessan som inte ville leka
Författare: Astrid Lindgren
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 1946/2015
ISBN: 978-91-7589-066-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Det var en gång en prinsessa, som inte ville leka.

Om boken:
Prinsessan bodde i ett fasligt vackert slott tillsammans med sin pappa kungen och sin mamma drottningen och hundra hovdamer och lika många hovherrar. Några barn fanns det inte i hela slottet, för Lise-Lotta hade inga syskon, och drottningen trodde inte, att det gick an, att små prinsessor lekte med såna barn, som inte var prinsessor eller prinsar. Och eftersom Lise-Lotta aldrig såg några barn, så trodde hon att det bara fanns stora människor i världen och så hon själv, som var liten.

Prinsessan Lise-lotta bor på ett slott fyllt med alla slags leksaker man kan tänka sig. Trots det tycker hon inte om att leka. Det är inte förrän hon träffar den jämnåriga flickan Maja, och hennes träklump till docka, som hon upptäcker lekens förtrollande kraft.

Min åsikt:
Bra, lättläst & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar