Tu tu tu! av Astrid Lindgren

bok6144Nummer: 6144
Titel: Tu tu tu!
Författare: Astrid Lindgren
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 1959/2015
ISBN: 978-91-7589-065-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
För länge sen i fattigdomens dagar, då fanns varg över hela landet, och en natt rev han fåren för folket i Kapelagården.

Om boken:
Så grep han henne i armen, och det bar av rätt ner i mörka jorden med dem genom en gång så svart och lång som natten, och Stina Maria tänkte: Aldrig såg då jag maken till rävgryt, detta blir väl min död. Och så var hon i de underjordiskas rike. Där sover de djupa skymningsskogarna, som aldrig rörs av någon vind, där sveper dimman tung över vida skymningsvatten som aldrig speglar sol, måne eller stjärnor, där är urtidsmörkret. Och där bor de underjordiska i bergens grottor och hålor.

När vargen en natt river fåren i den lilla byn Kapela blir de fattiga byborna förtvivlade, inte minst Stina Maria och hennes farfar. Kort därefter lockas den lilla flickan ner till de underjordiska. Där återförenas hon med fåren, men är nu fånge bland de skugglika figurerna, som senare återkommer i Astrid Lindgrens välkända berättelse om Ronja Rövardotter.

Min åsikt:
Bra & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar