Barfotaadvokaten av Chen Guangcheng

Barfotaadvokaten: en blind mans kamp för rättvisa och frihet i KinaNummer: 6142
Titel: Barfotaadvokaten: en blind mans kamp för rättvisa och frihet i Kina
Originalets titel: The Barefoot Lawyer
Författare: Chen Guangcheng
Översättare: Tomas Håkanson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-1-305193-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
De bevakade oss och vi bevakade dem.

Om boken:
Det var som hämtat ur en thriller: En morgon i april 2012 klättrade Kinas mest kända politiska aktivist – en blind, självlärd advokat – över muren som omgav hans hårt bevakade hem och rymde sin väg. I flera dagar var det okänt var han befann sig. När han slutligen gav sig tillkänna på USA:s ambassad i Peking ledde en ursinnig runda av förhandlingar på högsta diplomatiska nivå till att han så småningom frisläpptes och kunde börja ett nytt liv i USA.

Chen Guangcheng föddes 1971 som femte sonen i en fattig bondfamilj. Som litet barn blev han blind efter en svår febersjukdom. Trots sitt funktionshinder beslutade han sig tidigt att utbilda sig och kämpa för de fattigas rättigheter på landsbygden, särskilt de kvinnor som tvångssteriliserats under den förhatliga ”enbarnspolitiken”. Chen berättar om sin kamp för rättvisa och frihet i Kina, en kamp som inspirerat miljoner. Det är en avslöjande skildring av dagens Kina och en fascinerande berättelse om en man som alltid gått sin egen väg.

Min åsikt:
Intressant & gripande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar