Varje dag är en vårdskandal av Sebastian Lönnlöv

Varje dag är en vårdskandalNummer: 6168
Titel: Varje dag är en vårdskandal
Författare: Sebastian Lönnlöv
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-0-014533-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När jag blir gammal, spela musik för mig som jag tycker om.

Om boken:
Jag var på ett antikvariat nyligen, där en avdelning kallades ”Våld i samhället”. Bland böcker om huliganism stod också en bok om äldreomsorg. Det är den mest meningsfulla placering av en bok jag någonsin har sett.

Sebastian arbetar som timvikarie på ett boende som hamnar mitt i ett mediedrev med rubriker om vanvård. Från biträdets golvperspektiv betraktar han de äldres verklighet även när skriverierna klingat av, en vårdskandal som pågår i det tysta, varje dag.

Min åsikt:
Skrämmande, viktig & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Bokus & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar