Gånglåt av Elin Olofsson

GånglåtNummer:
Titel: Gånglåt
Författare: Elin Olofsson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-46-23049-6
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Wahlström & Widstrand!

Bokens första mening:
De satt vid bordet i köket, där värmen från ugnen spridit sig och gjort dem svettiga och röda om kinderna.

Om boken:
Den kända sångerskan och låtskrivaren Sonia ”Salida” Sallström åker till sin gamla släktgård i Gärningsberg i Jämtland för att skriva sin självbiografi. Med sig har hon Harpan, sin unge assistent, som hon lovat en sommar i paradiset. På gården väntar Gun-Britt, Sonias syster, som driver servering och loppis och tycker att hela världen borde skärpa sig. Inte minst Sonia. Där finns också Jenny, Gun-Britts dotter, som lovat hjälpa sin moster med boken men som hela tiden sneglar oroligt mot stugan uppe vid berget. Dessutom finns det björn på trakten, som gräver i gårdagens sopor. Det blir en sommar av lust och olust, i takt och otakt till tidens egen gånglåt.

Min åsikt:
Underbar, berörande & helt fantastiskt stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Gånglåt av Elin Olofsson“

  1. Den här verkar intressant.

Lämna ett svar