Granta #6 Sex av Johanna Haegerström & Cecilia Losberg (red.)

Granta #6 SexNummer: 6219
Titel: Granta #6 Sex
Författare: Johanna Haegerström & Cecilia Losberg (red.) Kristofer Folkhammar, Isabelle Ståhl, Sayaka Murata, Karolina Ramqvist, Saskia Vogel, Henriikka Tavi, Ottessa Moshfegh, Martina Montelius, Erika Bernalt, Marie Darrieussecq, Mark Doty, Stefan Lindberg, Jeanette Winterson
Illustratör: Linda Spåman
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-0-014888-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag känner igen den.

Om boken:
Granta #6: Sex är ett försök att fånga in ämnet som lyckas vara både laddat och uttjatat, undangömt och överexponerat på samma gång.

Medan Martina Montelius låter sin lika hejdlösa som romantiska sexnovell utspela sig på ett äldreboende tar Stefan Lindberg med läsaren in mellan lakanen i rikspolitikens innersta krets. Karolina Ramqvist skriver om lockelsen och skammen i bilden av den knullade kvinnan, Isabelle Ståhl tinderdejtar och Kristofer Folkhammar skildrar ett cocktailparty som är nära att brisera. Och så berättar Saskia Vogel om hur en karriärsstege som leder in i porrbranschen kan vara en befrielse.

Ur finska Grantas sexnummer kommer poeten Henriikka Tavis ögonblicksbilder från en sexuell upptäcktsfärd. Japanska Sayaka Murata berättar om ett sexlöst äktenskap, franska Marie Darrieussecq om ett mångtydigt möte med en filosofilärare och amerikanske Mark Doty om ett halvt liv i garderoben. Dessutom innehåller numret en lyrisk essä av Jeanette Winterson, ett tidigt utdrag ur svenska debutanten Erika Bernalts kommande roman, och omtalade Ottessa Moshfeghs Hollywoodnovell, där sexualiteten finns som en ständig möjlighet mellan raderna.

Min åsikt:
En samling riktigt bra, intressanta & skruvade texter!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar