Vem är Evan Smoak? av Gregg Hurwitz

Vem är Evan Smoak?Nummer: 6075
Titel: Vem är Evan Smoak?
Originalets titel: Orphan X
Författare: Gregg Hurwitz
Översättare: Gabriel Setterborg
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-76291-96-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Tystnad.

Om boken:
Evan Smoak lever under falsk identitet. Hans penthousevåning är ett ointagligt, högteknologiskt fort. Han har lägenheter, bilar och vapengömmor strategiskt utplacerade över hela Los Angeles. Men Smoak är inte en paranoid galning. Detta är hans vardag. Vid tolv års ålder valdes Smoak ut av en topphemlig organisation inom det amerikanska försvarsdepartementet och tillbringade resten av sin uppväxt med hårdträning i organisationens regi.

Målet var att skapa extremt kompetenta operatörer som kunde agera helt självständigt utan något stöd från statens sida. När Evan väljer att bryta med organisationen använder han alla sina färdigheter för att till synes försvinna spårlöst, och i hemlighet utvecklar han ett personligt projekt: att hjälpa de allra mest desperata.

Men nu är någon honom på spåren. Någon som känner till organisationen, och som ser Evan som en riskfaktor. Någon som vet att han en gång var känd enbart under kodnamnet Orphan X.

Min åsikt:
Lysande bra uppbyggd, spännande, fängslande & fartfylld!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar