Sophie av Mikaela Strömberg

SophieNummer: 6246
Titel: Sophie
Författare: Mikaela Strömberg
Förlag: Schildts & Söderströms
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-951-52-3467-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det hettar i huvudet.

Om boken:
Livet är lika bekymmerslöst som i gamla romaner. Det är 1840-tal i det pulserande Petersburg och Sophie är äldsta dottern i en livlig, tysk prästfamilj.
Men sedan börjar det hända saker. Första förälskelsen dyker upp (liebe, liebe, liebe), en inbjudan till tsarens hov dyker upp ( tout n’est pas possible de comprende), en andra förälskelse (da, da, pravda) och det tas ett snedsteg. Mein Gott, ja aber natürlich.
Sophie sammanförs med en holländsk köpman, en äventyrare med vidlyftiga planer. Det ljuva ungflickslivet i Petersburg byts ut mot äktenskap och finländsk landsbygd. Sophie fostrar sin växande barnaskara och håller hjulen rullande när mannen inte förmå föra det. Men också hon har sina gränser, och hon gör sina val, hur tunga och okonventionella de än är.

Min åsikt:
Stark, fängslande & välskriven!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar