Lisa för själen av Sisela Lindblom

Nummer: 470
Titel: Lisa för själen
Författare: Sisela Lindblom
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1995
ISBN: 91-1-952242-8
Betyg: 3 av 5Om boken:

”Om någon bad mig skriva om mig själv. Då skulle jag förmodligen skriva så här:

Jag. Lisa.

Jag har aldrig haft behovet att vräka ur mig mina inre tankar till vilken idiot som helst. Det förvånar mig att folk försöker.
Det förvånar mig när de säger saker som ”du vet ju hur det är” eller ”jag bryr mig om dig Lisa”. Jag tror inte att de skulle offra livet för mig eller ens ge mig en tusenlapp av sin månadslön.
Så när de frågar mig ” hur är det med dig” för att sedan börja med sitt eget jävla tjatande igen, då ler jag bara vänligt och när de reser sig och säger ”å, vad kul att träffas” och ”vi hörs”, då svarar jag som jag förväntas svara.
Men när de sen går därifrån så ger jag dem en blick i ryggen. Ett ögonkast med kniv, en svart förbannelse.”

Min åsikt:
I den här boken får man uppleva många känslor i ett kaotiskt trassel, ena stunden skrattar man hysteriskt och i nästa förstår man sig inte på Lisa. Till slut blir det ett sammanbrott. Det är det som gör den bra och intressant.

Lättläst!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar