Tid för avgång av Truus Matti

Tid för avgångNummer: 6331
Titel: Tid för avgång
Originalets titel: Vertrektijd
Författare: Truus Matti
Översättare: Per Holmer
Förlag: Lindskog
Utgivningsår: 2007/2015
ISBN: 978-91-85311-60-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Man kunde redan lukta sig till att det skulle bli regn.

Om boken:
Ett slitet hotell på en ödslig slätt: den enda tillflyktsorten för en flicka i hällregn. Inne på hotellet blir hon erbjuden en stol av en räv, och en mystisk råtta verkar ha träffat henne förut. Men hon kan inte komma ihåg någonting, inte ens sitt eget namn. Och vad är det för pappersbitar som virvlar omkring i luften? När hon fogar samman alla bitarna börjar hon förstå. Och snart minns hon även den viktigaste frågan av alla. Den som hon måste få svar på.

”Tid för avgång” är en berättellse om en ung flickas fantastiska resa i två skilda plan. Flickan på hotellet och en flicka vars far är ute och reser och som vill att de ska skriva en berättelse om talande djur tillsammans. Men fickan vill inte. Hon är arg på sin far för att han inte kommer i tid till hennes födelsedag. Efter hand flätas de två planen ihop till en ändlöst vacker berättelse om skuld och sorg.

Min åsikt:
Fängslande & fascinerande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar