Medan han lever av Elaine Eksvärd

Medan han leverNummer: 6367
Titel: Medan han lever
Författare: Elaine Eksvärd
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-37-14659-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
De sitter på varsin sida av mig som två vakter – Stefan och Daniela.

Om boken:
När Elaine blir mamma dras hon tillbaka till sin egen uppväxt och inser hur mycket den fortfarande påverkar henne. Hennes liv har formats av de regelbundna sexuella övergrepp som hon utsattes för av den som borde ha stått för tryggheten – hennes egen pappa.

Nu vill hon dela med sig av sin historia för att göra skillnad. Hon tänker inte längre vara tyst. När vuxna blundar och fingeravtrycken är osynliga kämpar Elaine för rätten att berätta. Som en i mörkertalet träder hon fram i ljuset, trött på att barnen offras för familjens heder och anseende. De brottas med känslor av skuld och skam fast de inte gjort något fel.

Vi får följa med tillbaka till ett tidigt 80-tal i Stockholms förorter då Elaines föräldrar separerade. Det är ett starkt försvarstal för barnet, en modig och självutlämnande berättelse som visar att det går att komma ut på andra sidan.

Min åsikt:
Viktigt, starkt & omskakande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar