Den lilla pikéblusen av Eva Matsson

Nummer: 62
Titel: Den lilla pikéblusen
Författare: Eva Matsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9100103225
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Märit Dahlström, en känd kläddesigner och Linköpingsprofil, har dött i en olyckshändelse. Kvar lämnar hon en förkrossad make. Dottern Bea skyndar till barndomsstaden för att stödja sin far och hjälpa till med begravningen. Kvar efter modern finns lådor med kollektioner och skisser, men vad har hänt med moderns ryktbarhet? Varför är det så få som minns henne och var i butikerna finns de sagolika plaggen som hon lät sy upp? Far och dotter förenas i försöken att spåra vad som hänt. Ju mer som uppdagas, desto mer förändras Beas bild av sin mamma. Resan till hemstaden blir en återupptäckt av uppväxtmiljön i Östergötland när det är som lummigast och vackrast men leder också till en smärtsam insikt: att vara är en sak, att förbli en annan.

Min åsikt:
Beas mamma, en känd kläddessigner, dör plötsligt i en olycka. hennes pappa är förkrossad och Bea försöker finna sanningen om sin mors liv.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar