Damen under isen av Sarah Singleton

Nummer: 484
Titel: Damen under isen
Författare: Sarah Singleton
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2005/2007
ISBN: 978-91-32-15115-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Mercy och hennes syster Charity lever i en skymningsvärld. Deras herrgård, Nya seklet, är höljd i en evig vinter och innanför stenmurarna upplever familjen samma dag om och om igen.
Mercy har aldrig frågat sin far om hur hennes mor dog eller om familjens dystra, enformiga tillvaro. Men en morgon vaknar hon och finner en snödroppe på huvudkudden. Den lilla blomman förbryllar Mercy. Hur kom den dit? Är våren äntligen här? Varför minns hon inte hur våren känns? Hon börjar fundera.
När hon ser en ung kvinna flyta förbi under isen i dammen blir hon osäker på vad hon sett. Är det ett minnesfragment, ett spöke eller bara månljusets reflexer? Mercy känner att hon måste finna svaren på alla frågor och börjar undersöka familjens förflutna. Men för varje återerövrat minne krackelerar Mercys värld lite och hennes far försöker desperat att hejda henne.
Men Mercy kan inte tänka sig att leva vidare i den eviga, dystra vintern, och är villig att riskera allt hon håller kärt för hoppet om ett riktigt liv.

Min åsikt:
En otroligt spännande och intressant ungdomsbok, med en fängslande historia som man inte vill sluta läsa.

Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar