Stundande natten av Carl-Henning Wijkmark

Nummer: 487
Titel: Stundande natten
Författare: Carl-Henning Wijkmark
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-1-301740-2
Betyg: 2 av 5


Om boken:

Skådespelaren Hasse ligger på sal 5 och väntar på att dö. Till att börja med har han sällskap av tre andra män: främlingen från andra sidan jorden, spelaren Börje och uteliggaren Harry. Där finns också läkare, där finns en präst och där finns framför allt två sköterskor, Birgit och Angela, som vakar över deras sista dagar och nätter.
Men snart nog är Hasse ensam på salen. Han förbereder sig för att inte längre finnas, läser om döden, tänker sig den. Kämpar i det längsta. Hans värld blir trängre, det gör alltmer ont. Men som ett bud om försoning och befrielse kommer sista natten en tyst besökare och tar emot hans avsked till livet.

Min åsikt:
En bok om livets sista dagar för några män i sal 5.
Bitvis intressant men blir sen en smula svårläst tycker jag.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar