I vilt tillstånd av Roxane Gay

I vilt tillståndNummer: 6465
Titel: I vilt tillstånd
Originalets titel: An Untamed State
Författare: Roxane Gay
Översättare: Niclas Nilsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 978-91-0-014501-9
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det var en gång ett fjärran land där jag blev kidnappad av ett gäng oförskräckta men också vettskrämda unga män med så mycket omöjligt hopp bultande i kroppen att det svedde själva deras hud och stärkte deras vilja ända in i märgen.

Om boken:
Mireille Jameson, dotter till en välbärgad familj i Haiti och numer boende i USA, kidnappas i Port-au-Prince mot en lösesumma på 1 miljon dollar. I 13 dagar hålls hon fången medan hennes far vägrar betala och hennes man kämpar för att få henne fri. När hon äntligen släpps börjar hennes mödosamma kamp för att återvända till sitt liv.

Min åsikt:
Galet fängslande, spännande & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar